maanantai 19. lokakuuta 2009

Kausi pulkassa :)

Viime viikonloppuna oli sit kauden päätösviikonloppu Hauholla Metsästysnoutajien WT-viikonlopun merkeissä. Ohjelmassa wt treeniä lauantaina ja sunnuntaina kokeet. Paikkana upea Wuolteen kartano jota isännöi Sivénin Harri.


Lähettiin Jennan kans matkaan jo perjantaina loppuiltapäivästä ja oltiin perillä ennen pimeän tuloa. Saatiin kivan kokonen kämppä sivurakennuksesta johon mahtu hyvin pari häkkiä ja kamat. Illalla saunaan ja kuumavesipaljuun, sen jälkeen nukkuun ku oli niin poikki.


Lauantaina oli treeniä Siitarin Helin ryhmässä ja kivaa oli. Tehtiin markkeerauksia, lähihakua ja walk upia. Helillä tosi kiva tyyli kouluttaa kun perusteli tehtävät ja joka kysymykseen tuli järkevä vastaus. Heli vaikutti myös tosi hyvält tyypilt :) Päivästä jäi paljon eväitä treeneihin ja luottavainen fiilis seuraavan päivän kokeeseen.


Illalla ihanaa ruokaa ja saunaa paljuineen. Ja tietty riekkumista melkeen aamuun asti ;)


Sunnuntaina oli pirun kylmä, joten piti pukee melkeen kaikki vaatteet mitä omisti. Koepaikalla meiät jaettiin kahteen ryhmään, me ryhmän vikat niinku aina ;)


Ekana tehtävänä markkeeraus pellolle ja siinä välissä korkeeta ja tiheää hamppua. Eli koiran piti mennä hampun läpi ja saada dami ylös kun kauheesti ei nähny ohjata. Chilbe meni läpi ilman ongelmia ja vielä oikeesta kohdasta muttei heti saanu damia ylös. Onneks just siin kohtaa oli hamppu vähä väljempää koska pystyin ohjaamaan sen perille. Mika Lappalaiselta ei tullu muuta kommenttia kuin ett koira vois olla vähä innokkaampi.


Toka tehtävä oli walk up tyyppinen markkeeraus pellolta metsään kiven taakke. Koira seuruutettiin vapaana vähän matkaa, sit laukaus ja heitto ja siitä vielä seuruutus. Chili pysy ihan okosti seuraten ja haki dami ilman ongelmia suoraviivaisesti. Mutta....kaks metriä ennen mua se pissas dami suussa :) Reima tosin sano ettei se kauheesti vähennä siitä pisteitä.


Kolmantena oli ohjaus pellolta korkean heinikon reunaan. Matka tosi lyhyt ja heinikossa hyvin selvästi näkyvä valkonen kreppi. Koira linjalle ja dami ylös! Pekka tosin sano ett pakko rokottaa palautuksesta kun oli millin verran hitaampi kuin meno...
Viimeinen rasti oli sitten lähihaku jossa piti saada ylös kaks damia. Damit oli suhte leveellä alueella hampussa, syvyyttä ehkä muutama metri, joka tais antaa tehtävälle haastavuuden. Chili meni hyvin alueelle ja löysi damin nopeesti. Palautuksessa se törmäs seuraavaan damiin, mut onneks ei vaihtanut kun meitsi kärppänä pillitti. Tokan damin se nouti sit tietty hyvin kun tiesi jo missä se oli :)

Sit hillitön jännitys et päästäänkö finaaliin.....ja päästiinhän me! Finaalissa ykkönen noin 50 m päähän pellolle ja siitä Chilbe suoriutui hienosti. Huh huh, et oli jännittävää ;) Mut eipä loppunu siihen kun viel piti uusia kun oli toisen kans samat pisteet. Onneks uusinta ei enään tiputa palkinnoilta, vaan nyt katsottiin sijoitus. Uusinta meni meiltä viel paremmin, nopee ja suoraviivainen suoritus.

Lopulta sijoitus oli kolmas ja alo1 87 pisteellä! Oon todella tyytyväinen tähän ja varsinkin kun pisteet oli noin hienot. Taitaa Chilillä olla kautta aikojen parhaat pisteet alo luokassa tollerilla :)


Ei kommentteja: