keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Nomea ja tokoa.....

Taas on paaaaljon aikaa sitten edellisen kirjoituksen, se ei kuiteskaan tarkoita ettei oltas tehty mitään!

Nomea ollaan treenattu aktiivisesti maaliskuun alusta saakka tavoitteena startata sekä Nome-B:ssä että WT:ssä tänä kautena.

Treenikausi alkoi virallisesti UMN:än Nome päivällä 14 maaliskuuta. Treenattiin markkeerauksia ja linjalle lähetyksiä. Chili ei ole kovin kummoinen markkeeraaja, joten ne tekevät meille aina hyvää. Ihan ok suoritukset, vaikkei ihan suoriltaan dameille löytänytkään. Linjat meni sitten todella hyvin, myös ne joissa damit laitettiin kahteen eri suuntaan ja se joutui luopumaan toisesta. Päivä oli kiva, ohjauksiin olisin kaivannut enempi haastetta.

Huhtikuun puolessa välissä alkoi UMN:än Nome kurssi Sari Tiusasen ohjaamana. Kurssin aikana käytiin läpi erillaisia markkeerauksia, ohjauksia, vesityötä ja jälkeä. Aivan loustava kurssi ja pidin kovasti Sarin rauhallisesta ja kannustavasta koulutustyylistä. Yhteistyö meillä alkaa Chilin kanssa olla aika kivalla mallilla ja siitä huomaa että työnteko on tooosi kivaa :)

Toukokuun alussa oli sitten luvassa emännän koulutusta Nome koulutusohjaaja kurssin muodossa. Matkattiin Annan, Tiinan ja muutamien muiden tolleristien kanssa Jyväskylän Uuraisiin 3 päivää kestävälle kurssille. Todella mahtava oli kurssin anti ja uusia juttuja tuli niin paljon ettei kaikkea voi muistaa. Kouluttajina toimi mm Petri Paavola, Maarit Saarinen ja Heikki Nevalainen. Erityisesti Heikin tyyli oli mieleinen ja hänen oppejaan piti kokeilla heti leirin jälkeen :) Myös yöaikaan piti edustaa, mm 3.15 alkavassa saunavuorossa kävivät Ansba ja Jensba! Kivaa oli tietty myös tutustua isoon liutaan noutaja ihmisiä ja nyt on myös toivottavasti on eväät suunnitella ja toteuttaa koulutuksia tolleriyhdistyksessä.

Viikkoa myöhemmin oli vuorossa Auran Nuuskujen Nome leiri Laitilassa. Taas kerran oli tosi mukavaa ja koulutukset antoisia. Meidän ryhmää koulutti Saastamoisen Jori, rauhallinen, hiukan omaperäinen hemmo. Paljon hyvää treeniä saatiin ja erityisesti malttitreeni veden ääressä oli mieleinen. Myös linjan pilkkominen palasiks oli loistojuttu! Rankat koulutukset vaatii rankat huvit ja taas kerran tolleriporukka riekkui yöaikaan :)

Myös Mejä harrastus on nyt korkattu! Ja taitaa olla kovasti Chilin mieleen :) Jäljesti osittain ilmavainuisesti ja osittain maa, mutta makaus merkattiin ja sorkka löyty. Vitsi ett oli Chilben mielestä ihana! Siinä sitte mussutti sitä hetken ja jopa kiereskeli sorkka suussa. Maiju oli myös mukana Ruskan kanssa ja Ruska oli kunnon kone! Hyvin pikkutarkasti jäljesti koko jäljen täysin maavainuisesti ja sorkka löyty. Nyt ruvetaan varmaankin yhdessä treenaamaan ja sit kisoihin vielä tänä kesänä!

Pehaa treenataan Chilin kanssa kerran viikossa ja kivaa on! Pikkuhiljaa alkaa vanha innostus taas löytyä koiralla ja sitä nyt vahvistetaan. Jonkun verran se on ollut väsyneenä treeneissä, kun ne on maanantaisin ja yleensä viikonloppusin on ollu joku leiri tai sit mökkeilyä.

Tokorintamalla osallistutaan Korrien kurssille tolleriyhdistyksen kautta. Tosi jees ja vau mitä uusia ulottuvuuksia on löytyny. Nyt ymmärrän miten Tending koirat on niin hyviä, kaikki on niin loppuun asti mietitty. Paljon on tullut uutta ja eväitä miten jatkaa treenejä. Vielä olis yksi treenikerta jäljellä ja sillon olisi tarkoitus tehdä kokeenomaista treeniä. Sit vaan kokeita valitsemaan kalenterista!

Roxyn kanssa ollaan lähinnä treenattu arkitoimivuutta. Sillä on ollut jo viikkoja aika paha mörkökausi ja sitä ollaan työstetty. Nyt möröt on poissa mut epävarmuus toisten koirien kanssa jäi. Kaameeta räyhäämistä ja jos vieras koira tulee iholle niin neiti antaa hammasta. Mielestäni oon sitä vieny tarpeeks kaikkialle, mut huomasin eilen ett näin ei olekaan :) Menin Hepekon Viilarin tottistreeneihin Roxyn kanssa mahtavat herkut mukana. Ei tehty muuta ku käveltiin tietä pitkin kentän ja kettiksen välissä ja otin sille perusasentoa ja seuraamista. Ei tullu montaa räyhäämistä vaan sain sen kivasti keskittymään muhun ja siihen mitä oltiin tekemässä. Sen jälkeen oli luvassa Korrien toko ja myös siellä Roxy pääsi tauolla vaan hengailemaan kentän laidalle. Nyt ruvetaan käymään viikottain tottiksessa niin saadaan nämäkin möröt pois!

Ens viikonloppuna luvassa tollerileiri ja ensimäinen oma koulutus! Vähä jännittää kyllä ja itse koulutus pitäs vielä tarkemmin suunnitella. Mut kyl se siitä :)

Ei kommentteja: